Carti 2010
Gasit 21
1 2 3 4 5 »

Asigur─âri ┼či reasigur─âri
Conf. univ. dr. Danuletiu Dan Constantin, Lect. univ. dr. Danuletiu Adina Elena

Lucrarea surprinde aspecte teoretice ┼či
practice ale mecanismului complex al activit─â┼úii de asigurare ┼či reasigurare ┼či contribuie la ├«nsu┼čirea temeinic─â a no┼úiunilor prezentate. Eviden┼úiind leg─âtura dintre risc ┼či asigur─âri, lucrarea detaliaz─â elementele tehnice ale asigur─ârii ┼či le particularizeaz─â teoretic, dar ┼či prin exemple pentru diferite tipuri de asigur─âri: de bunuri, de r─âspundere civil─â, de via┼ú─â ┼či de riscuri financiare. Lucrarea abordeaz─â ├«n mod succint problematica reasigur─ârilor.

  ISBN: ISBN 978-973-1890-64-7 Seria: Stiinte economice ID: 84
Basmul ÔÇô lecturi critice
Holhos Maria

Volumul are la baz─â un parcurs doctoral ┼či con┼úine o serie de studii critice av├ónd drept obiect de interes basmul. Lecturile critice ale autoarei aplic─â fie o gril─â simbolic─â, fie una tematic─â sau principii ale teoriei imaginarului.

  ISBN: ISBN 978-973-1890-77-7 Seria: Filologie ID: 89
Business English Tests
Conf. univ. dr. Iordachescu Teodora, Asist. univ. dr. Herteg Crina

Business English Tests se adreseaz─â studen┼úilor de la facult─â┼úile de ┼čtiin┼úe economice din ultimii ani de studiu, care se preg─âtesc pentru sus┼úinerea examenului de competen┼ú─â lingvistic─â la limba englez─â. ┼óin├ónd cont de structura testelor ┼či de modul de concepere a acestora, materialul este de asemenea extrem de util tuturor celor care doresc s─â ├«┼či testeze ┼či s─â ├«┼či ├«mbun─ât─â┼úeasc─â cuno┼čtin┼úele de limba englez─â de afaceri, precum ┼či celor care se preg─âtesc pentru examenul Cambridge Business English Certificates (BEC Vantage sau Higher).

  ISBN: ISBN 978-973-1890-69-2 Seria: Filologie ID: 87
Contabilitatea ┼či controlul de gestiune - instrumente pentru evaluarea performan┼úei entit─â┼úii
Prof. univ. dr. Briciu Sorin, Capusneanu Sorinel, Rof Letitia Maria, Topor Dan

Lucrarea trateaz─â problema contabilit─â┼úii ┼či a controlului de gestiune drept instrumente de evaluare a performan┼úei entit─â┼úilor.
Contabilitatea de gestiune furnizeaz─â informa┼úii necesare elabor─ârii de rapoarte ┼či analize interne utilizate de managementul unit─â┼úii ├«n luarea deciziilor. Contabilitatea de gestiune ajut─â managementul rom├ónesc s─â-┼či organizeze afacerile existente ┼či viitoare de a┼ča manier─â ├«nc├ót s─â-┼či evalueze, controleze ┼či gestioneze viitorul. Controlul de gestiune permite managementului s─â se asigure dac─â deciziile de pilotaj luate la diferite niveluri organizatorice ale entit─â┼úii sunt coerente ├«ntre ele ┼či dac─â, pe termen scurt, acestea concur─â la ├«ndeplinirea obiectivelor strategice. Prin func┼úia de control, managementul constat─â abaterile rezultatelor de la obiective, analizeaz─â cauzele care le-au determinat ┼či dispune m─âsurile corective sau preventive ce se impun. Mediul economic impune o redefinire a raportului contabilitateÔÇôcontrol de gestiune. Pe de o parte, contabilitatea de gestiune trebuie s─â se doteze cu noi proceduri ┼či tehnici care s─â fac─â din informa┼úia contabil─â un instrument mai fiabil pentru controlul de gestiune. Pe de alt─â parte, controlul de gestiune se g─âse┼čte ast─âzi ÔÇ×prinsÔÇŁ ├«ntre o func┼úie contabil─â, care devine din ce ├«n ce mai performant─â ┼či func┼úiunile personalului opera┼úional, care dispune direct de informa┼úii utile ├«n luarea deciziilor, informa┼úii care permit o ac┼úiune instantanee.
Cartea se adreseaz─â at├ót studen┼úilor de la facult─â┼úile cu profil economic, c├ót ┼či tuturor celor interesa┼úi de acest domeniu.

  ISBN: ISBN 978-973-1890-71-5 Seria: Stiinte economice ID: 88
Culegere de matematic─â pentru clasele a II-a ┼či a III-a
Gligor Aurel Ioan

  ISBN: 978-973-1890-61-6 Seria: Auxiliare didactice ID: 152
ContactHarta Site

Web master: Inf. Matei Victor Cristian
Inf. Popescu Ionatan