Tendințe ale cunoașterii și dezvoltării sociale în secolul XXI

     ALBA IULIA

     25 - 26 Octombrie 2019

     Termen de înscriere: 20 octombrie 2019

Program conferinta


     Tema ediției a VI-a a conferinţei cu participare internațională, organizată de Departamentul de Științe Sociale al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia in colaborare cu Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (Academia Română) este „Tendințe ale cunoașterii și dezvoltării sociale în secolul XXI”.


     La conferință sunt invitați deopotrivă cercetători și practicieni preocupați de comunicarea unor rezultate recente ale activității lor de cercetare sau aplicative din domeniul cunoșterii și dezvoltării sociale.


     Conferința se dorește a crea un cadru viu de dezbatere asupra tendințelor actuale de evoluție a cunoașterii sociale, precum și a contribuției pe care sociologia o poate avea în susținerea proceselor de dezvoltare socială.


     Conferința va include următoarele tematici, grupate pe secțiuni și mese rotunde: Cunoaștere și dezvoltare teritorială actuală, Perspective metodologice în cunoașterea socială, Educația în secolul XXI, Politici și servicii sociale pentru comunitățile locale, Măsurarea impactului social, Reprezentarea și promovarea cauzelor sociale în epoca globalizării și internetului, Rolul sociologului în dezvoltarea socială. Participanții pot propune și alte teme de dezbatere menite să deschidă noi orizonturi de abordare a dezvoltării sociale și ale fenomenelor actuale și de perspectivă care o pot modela.


     În cadrul conferinței va fi organizată și ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „1 Decembrie 1918” profesorului emerit Petru Iluț, reputat specialist în domeniul științelor sociale.

     În colaborare cu Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (Academia Română), articolele subsumate ariei tematice "Participarea în Cercetarea Socială" vor intra în procesul de peer review pentru numere speciale ale revistelor "Sociologie Românească" și "Calitatea Vieţii"