Vizite și întâlniri bilaterale

Summitul Educațional EURIE 2023, Istanbul

UAB a participat în perioada 28 Februarie - 3 Martie 2023 la EURIE Education Summit, organizat la Istanbul, în cadrul căruia au fost încheiate noi acorduri cu Universitatea Ataturk din Ankara, Universitatea de Economie Izmir, Universitatea Aydin din Istanbul, Universitatea Faisalabad din Pakistan, Universitatea Panang din Malaezia, fiind totodată extinse și cooperările avute cu Universitatea Marmara și Universitatea Hasan Kalyoncu din Gaziantep.

Târguri educaționale Maroc

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” a participat în perioada 28.11.2022-30.11.2022, în Maroc, la târgul educațional internațional ,,Morroco Fairs 2022", organizat în două dintre principalele orașe ale Marocului, Casablanca și Marrakech. Prin intermediul programului Study in Romania, ne-am asumat misiunea de a promova România ca destinație de studiu, crescând astfel vizibilitatea universității noastre pe plan internațional și ne-am propus inițierea de parteneriate cu alte comunități academice prezente la eveniment. 

Internaționalizarea este o componentă esențială a strategiei de dezvoltare asumată de UAB și reprezintă un element esențial în vederea creșterii calității educației și cercetării.

Vizită Republica Moldova

UAB a început promovarea specializărilor de la ciclurile de licență, organizând ieri, 13 noiembrie 2022, la Chișinău o întâlnire cu cadre didactice și elevi din liceele teoretice Mihai Marinciuc și Literrarum din Chișinău, Liceul Olimp din Costești, Liceul Meșterul Manole din Sălcuța, Liceul Gheorghe Palade din Puhoi, Liceul Mihai Eminescu din Sadaclia, Liceul Vasile Alecsandri din Ungheni, Liceul Alexei Mateevici din Șoldănești. Reprezentanții liceelor au semnat acorduri de parteneriat pentru promovarea Universității, în timp ce UAB se angajează să sprijine creșterea calității procesului educativ în instituțiile de învățământ preuniversitar din Republica Moldova. În cadrul întâlnirii UAB a donat, de asemenea, un set de cărți pentru bibliotecile liceelor, carte școlară de literatură și istorie. 

Seminarul Erasmus+ dedicat domeniului universitar

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost invitată, în perioada 7-9 noiembrie 2022, la „Seminarul Erasmus+ dedicat domeniului universitar”, organizat la București de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, pentru a-și împărtăși experiența și bunele practici în implementarea instrumentelor inovative din cadrul programului Erasmus+ 2021-2027. 

Prezentarea exemplului de bune practici în cadrul „cafenelei publice” a vizat împărtășirea experienței UAB în implementarea mobilităților studențești mixte de scurtă durată și organizarea noilor Programe Intensive Mixte (BIP). 

Vizită oficială Vietnam

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia participă, în perioada 28-29 octombrie, la un important târg educațional internațional, ,,Vietnam Education Fair”, eveniment ce se desfășoară în orașul Ho Chi Minh și orașul Hanoi din Vietnam. 

Delegația UAB  este pregătită să răspundă la întrebările vizitatorilor legate de programele de studiu (licență, masterat, doctorat) pe care UAB le are și să ofere acestora o imagine de ansamblu asupra modului în care pot evolua profesional ca studenți în Alba Iulia.

În timpul acestei vizite a fost semnat  și Acordul de parteneriat între UAB și University of Technology (HUTECH) din orașul Ho Chi Minh, Vietnam, care facilitează schimburile între studenții și profesorii celor două instituții, stagiile de practică și documentare, cercetarea comună, accesibile prin intermediul programului Erasmus+.

Jordan Erasmus+ Networking Seminar

UAB a fost reprezentată la Seminarul Erasmus+ de Networking din Iordania de doi colegi de la Centrul pentru Relații Internaționale, împărtășind experiența Universității noastre în Programe Intensive Mixte și ICM  fiind implicați activ în sesiunile plenare.

Barcelona 2022: 32nd Annual EAIE Conference and Exhibition

UAB participă în perioada 13-16 Septembrie 2022  la conferința anuală EAIE 2022 (European Association for International Education) organizată la Barcelona, cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și programul Study in Romania. Peste 6000 de participanți din întreaga lume au ca obiectiv consolidarea parteneriatelor internaționale și internaționalizarea învățământului superior.

Vizită oficială Iordania

În data de 11 mai 2022, la Amman a fost semnat Acordul de parteneriat între Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Hasemite University din Iordania, în vederea dezvoltării de activități academice cu caracter multidisciplinar. Acest demers are menirea de a consolida cooperarea și schimbul instituțional în cadrul Programului Erasmus Plus.

Rectorul UAB, Prof.univ.dr. Valer Daniel Breaz, a semnat acordul împreună cu prof. Fawwaz Al-Abed Al-Haq, președintele universității iordaniene, în prezența domnului Sultan Al-Maani, vicepreședintele HU, a domnului Adnan Abusra, responsabil relații internaționale și reprezentanților UAB. În cadrul discuțiilor avute, s-a subliniat importanța schimburilor de experiență, acestea având drept scop cooperarea în materie de cercetare și crearea de noi oportunități de studiu, mobilitate academică și dezvoltare a competențelor deja asimilate de studenții UAB.

Vizită oficială în Cuba

In cadrul vizitei oficiale a delegatiei universității ,,1 Decembrie 1918” in Cuba, au fost semnate în data de 09.02.2022, de catre rectorul UAB, 3 acorduri de colaborare cu Universități din Cuba, respectiv 𝑈𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝐻𝑎𝑣𝑎𝑛𝑎, 𝑈𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑀𝑎𝑡𝑎𝑛𝑧𝑎 𝑠𝑖 𝑈𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑎𝑙𝑎 ,,𝑀𝑎𝑟𝑡𝑎 𝐴𝑏𝑟𝑒𝑢" 𝑑𝑒 𝐿𝑎𝑠 𝑉𝑖𝑙𝑙𝑎𝑠. Parteneriatele interuniversitare încheiate urmăresc cu prioritate identificarea și realizarea de activități și proiecte bilaterale care să asigure continuitatea procesului formativ pentru studenți și cadrele didactice. Discuțiile avute cu reprezentanții universităților menționate, în prezența Ambasadorului României în Cuba, doamna Theodora-Magdalena Mircea și a Ministrului Invățământului superior din Cuba, domnul Jose Romon Sabirido Loidi, au punctat necesitatea creării a cât mai multor punți de colaborare între studenți, cadre didactice și specialiști din diverse domenii de activitate care să faciliteze schimbul de cunoștinte, experiențe și bune practici.

Acord de cooperare cu Universitatea din Minnesota, Duluth

Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia face încă un pas spre deschiderea de noi orizonturi în internaționalizarea învățământului superior din Alba Iulia. Recent, UAB a început o importantă colaborare cu University of Minnesota, Duluth, una dintre cele mai prestigioase universități publice de cercetare din SUA. University of Minnesota, Duluth face parte din University of Minnesota system și are o vastă experiență în cercetare. Acordul de cooperare este axat pe schimbul de cadre didactice și studenți, activități organizate în comun, organizarea de conferințe și schimb de publicații.

Acord de cooperare cu Universitatea Jagiellonian din Cracovia, Polonia

Centrul de Relații Internaționale al Universității „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia a semnat un nou acord de cooperare cu Jagiellonian University din Cracovia, Polonia, una dintre cele mai vechi universități din lume. Jagiellonian University a fost înființată în anul 1364, de către regele polonez Casimir cel Mare și este una dintre cele mai inovative universități din Europa. Universitatea oferă o gamă largă de studii de licență, masterat și doctorat în cadrul a 94 de programe de studii și 158 de specializări cu un număr total de aproximativ de 40.000 de studenți. Acordul de cooperare pe care universitatea noastră l-a stabilit recent cu Jagiellonian University oferă posibilitatea cadrelor didactice și studenților din cadrul Facultății de Istorie și Filologie ai UAB, domeniul de studiu Filologie, de a implementa mobilități de predare, respectiv mobilități de studiu transnaționale finanțate de programul Erasmus+.

Vizită oficială în Republica Federală Germania

Internaționalizarea constituie o preocupare constantă a comunității academice UAB, iar în perioada 06.12.2021-10.12.2021, a fost făcut un nou pas în această direcție, aceea a dezvoltării de parteneriate strategice cu diverse instituții de cercetare și educație. Astfel, o delegație UAB a participat în data de 07.12.2021 la o întrevedere cu prof. dr. Gesine Grande, preşedintele Universității Tehnice Brandenburg (TU Cottbus) din Republica Federală Germania, cu care s-a încheiat un protocol de colaborare în vederea consolidării relațiilor interuniversitare cât și pentru dezvoltarea unor proiecte comune.

Dincolo de dimensiunea de mobilitate internațională a studenților și a cercetătorilor UAB, aceste parteneriate au menirea de a stabili și relații cu mediul economic, social sau cultural. Considerăm că principalul beneficiar al eforturilor făcute de UAB în direcția internaționalizării este studentul, acesta având posibilitatea de a deveni parte a unui ecosistem global, menit să îl pregătească profesional astfel încât să performeze pe o piață aflată într-o dinamică tot mai complexă.

Vizită oficială în Kazahstan

În perioada 11 - 18 Noiembrie 2021, o delegație a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a vizitat Universitatea L.N. Gumilyov Eurasian National University din Nur Sultan (ENU), Kazakhstan, instituție cu care UAB a încheiat un acord cadru de cooperare în domeniul educației și cercetării, memorandum care a permis implementarea a 4 mobilități internaționale de studiu, susținute și finanțate de ENU aflate în prezent în desfășurare la UAB. În cadrul vizitei delegația UAB a avut întâlniri cu Excelența Sa Doamna Mădălina Lupu, ambosador extraordinar și plenipotențiar care și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru a sprijinii consolidarea cooperării în domeniul educației terțiare și a cercetării cu instituții de învățământ superior din Kazahstan. Cu sprijinul ambasadei României la Nur Sultan, delegația UAB s-a întâlnit cu Rectorul Universității Turan - Astana (TAU), discuțiile fiind constructive și punând bazele unor noi perspective de colaborare, cu scopul de a aduce plus valoare celor două comunități academice, prin senarea unui Memorandum of understanding între cele două universități. 

Vizită oficială la Universitatea din Cipru

În perioada 28 Iunie - 02 Iulie 2021, o delegație a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a vizitat Universitatea din Cipru, instituție prestigioasă de învățământ din Nicosia. În cadrul vizitei, delegația a fost însoțită de Excelența Sa, domnul Dan Mihalache, ambasadorul României în Cipru. Întâlnirea a vizat discutarea perspectivelor privind extinderea relațiilor de colaborare între universitățile noastre, inițierea unor programe de schimb de experiență comune, respectiv dezvoltarea și îmbunătățirea activității de cercetare științifică.

Utilizarea cookie-urilor este importanta pentru buna functionare a acestui site. Prin continuarea navigarii pe site va exprimati acordul explicit cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Citeste politica de cookie pe aici

OK