Informații cantină

Restaurantul studenţesc - cantină

Restaurantul studenţesc - cantină este unitatea care asigură servirea mesei pentru studenţi şi personalul Universităţii. Ea desfăşoară activităţi de organizare, conservare şi depozitare a alimentelor şi produselor agroalimentare necesare pentru prepararea hranei. Are o capacitate de 250 locuri /serie, dispunând de o sală de mese pentru studenţi (cu 200 locuri/serie) şi de 2 saloane (50 locuri). Este modernă şi oferă posibilitatea de servire a mesei de prânz în sistem autoservire à la carte. Acest sistem presupune, în funcţie de solicitările persoanelor care servesc masa, oferirea unui meniu îmbunătăţit, cu plata pe loc sau card, gama de preparate culinare fiind variată.

Varietatea meniurile zilnice constă în oferirea de 3 sortimente de ciorbe, 5 garnituri, 9 preparete cu carne, 1 sortiment desert, apă plată, apă minerală (1 dozator de apă cu aces liber), precum şi mic dejun la cerere.

Cantina are în subordine un bufet de incintă prevăzut cu terasă (pentru perioada de vară), unde se comercializează pentru studenţi şi personalul Universităţii produse de patiserie, dulciuri, cafea, băuturi răcoritoare, înghețată, apă şi papetărie. Aprovizionarea cantinei şi bufetului se face zilnic.

Capacitetea terasei exterioare este de 50 persoane. Iar capacitea interioară a bufetului este de 40 persoane.

Cantina studenţească are în subordine şi o spălătorie care deserveşte căminele studenţeşti (spălarea şi igienizarea cazarmamentului), precum şi feţele de masă şi echipamentul personalului din cantină. Spălătoria este dotată cu două maşini de spălat rufe industriale automate, două maşini-uscător pentru rufe industriale automate şi un calandru (maşină pentru călcat lenjerie).

În ultimii ani au fost realizate investiţii atât în reparaţii ale clădirii cantinei (interior şi exterior), cât şi în ceea ce priveşte dotările. Astfel, s-a zugrăvit faţada, s-a înlocuit tâmplăria cu geam termopan, s-a extins unul din saloane, s-a înlocuit instalaţia de încălzire termică, s-a placat pardoseala interioară cu gresie, s-au înlocuit obiectele sanitare din grupurile sanitare. Dotări presupun: aparate de aer condiţionat, o linie gastronomică modernă pentru gătit, mobilier modern în sala de mese, aparatură de spălat vase automată, aparatură necesară prelucrării primare a materiilor prime pentru gătit (masină electrică pentru tocat carne, maşină electrică pentru tăiat legume, vitrine frigorifice, robot de bucătărie, cuptoare cu microunde). Igienizarea spaţiilor cantinei, bufetului de incintă şi spălătoriei se face trimestrial (deratizare şi dezinsecţie).

 

Utilizarea cookie-urilor este importanta pentru buna functionare a acestui site. Prin continuarea navigarii pe site va exprimati acordul explicit cu privire la utilizarea cookie-urilor.

Citeste politica de cookie pe aici

OK